Nye avisartikler om Nærdødsoplevelser: læs om forskning og opleveres erfaringer

Artikler fra Kristeligt Dagblad den 6. januar 2023

Eske Willerslev – som naturvidenskabelig forsker er jeg nødt til at tage  det seriøst:

Eske Willerslev, professor i evolutionsbiologi, fortæller om sin facination af nærdødsoplevelser samt hvordan disse kan hjælpe til at finde svar på nogle af biologiens største spørgsmål om bevidstheden og hvad der sker efter livet her på jordkloden.

Læs her.

Nærdødsoplevere føler sig ene med deres erfaringer – det er umuligt at sætte ord på: 

To nærdødsoplevere beretter om deres nærdødsoplevelser samt hvordan deres oplevelser blev modtaget af medicinsk personale, familie og omgangskreds.  Tobias Anker Stripp, læge og phd-studerende og forsker i nærdødsoplevelser, fortæller hvordan mange nærdødsoplevere bliver mødt med skepsis og afvisning. Dette selvom nærdødsoplevelser har omvæltende og vedvarende effekt på opleverens holdning, værdier og livssyn.

Læs her.

Forskere er uenige om nærdødsoplevelser – foregår de kun i hjernen?:

Op mod hver femte patient, der har overlevet hjertestop og været erklæret klinisk død, kommer tilbage og fortæller, at de har haft en nærdødsoplevelse. Forskere kæmper med at forstå oplevelsen og diskuterer hvor og hvordan, der skal søges efter en forklaring. 

Læs her.

Kristeligt Dagblad Magasin søndag den 15. januar 2023:

Eske Willerslev – vi bør som forskere tage nærdødsoplevelser alvorligt.

Eske Willerslev: Vi bør tage nærdødsoplevelser alvorligt | Kristeligt Dagblad (kristeligt-dagblad.dk)

Zetland den 19. januar 2023

Hvad sker der i hjernen når vi dør?

Flere beretter om nærdødsoplevelser men hvordan kan disse egentlig forklares. Denne artikel nævner 3 forklaringsrammer; den transcendentale, den psykologiske og den naturvidenskabelige og omtaler herefter det videnskabeligt studie AWARE II  (University of Southampton), der videnskabeligt har forsøgt at verifecere ud-af-kroppen oplevelser.

Læs her.